Huuskes en Threewise zorgacademie, een zusterbedrijf van Knowledge Monk, introduceren de Duurzaamheidsversneller. In dit programma ondersteunt een transitiemanager zorgorganisaties bij het realiseren van duurzaamheidsambities op het gebied van eten en drinken. Een onderdeel van de bijbehorende toolkit betreft de door Knowledge Monk ontwikkelde e-learning ‘Duurzaam eten en drinken in de zorg’.
Duurzaam eten en drinken in de zorg begint bij bewustwording, maar vraagt bovenal om meer kennis en een gedragsverandering bij medewerkers die dagelijks met eten en drinken werken. De Duurzaamheidsversneller helpt hierbij.
Een ervaren transitiemanager zet met deelnemende organisaties de benodigde stappen die aansluiten bij de duurzame ambities van zorgorganisaties en duurzaamheidseisen vanuit de overheid. Van visie tot implementatie en borging, de transitiemanager begeleidt het traject bij elke stap.
Deelnemende organisaties krijgen de beschikking over een toolkit met daarin onder meer een inspiratieplatform, communicatiemiddelen, een voedselverspillingsmeter en de bovengenoemde e-learning.
Via een dashboard hebben betrokkenen inzicht in verbeteringen en behaalde resultaten. De Duurzaamheidsversneller leidt tot:
• een duidelijke voedingsvisie;
• meer kennis en bewustwording in de organisatie omtrent duurzaamheid;
• minder voedselverspilling;
• significante kostenbesparingen;
• een hoger percentage duurzame inkoop;
• meer plantaardige eiwitconsumptie;
• een verbeterde score in de Milieuthermometer Zorg.